Sign In

 

 

 • ​UNILIN biedt pasklare antwoorden voor een hoge kwaliteit

  Een goede luchtdichtheid is één van de kernvoorwaarden om tot een energiezuinig gebouw te komen. Bij een gebrekkige luchtdichtheid kan warme lucht langs kieren en lekken ontsnappen. Een perfecte luchtdichtheid vraagt van de architect om aandacht voor de ontwerpdetails. De aannemer moet op zijn beurt zorgen voor een onberispelijke uitvoering van die details.

  Kies de juiste bouwmethode

  De keuze van de juiste bouwmaterialen draagt bij tot het – eenvoudiger – realiseren van een goede luchtdichtheid. Het wordt steeds moeilijker om met een traditionele dakopbouw aan de strenge eisen te voldoen. Met de UNILIN dakelementen bieden we wel een antwoord op deze problematiek. Het isolatieschuim in de UNILIN dakelementen sluit perfect en luchtdicht aan tegen eventuele verstevigingsribben. Wel dient u aandacht te besteden aan de naden. Dankzij de grote panelen blijft het aantal voegen over het totale dakoppervlak beperkt. Wanneer u deze naden opvult met UNIFLEX polyurethaan pistoolschuim en ze aan de zichtzijde afwerkt, garandeert u de luchtdichtheid van het dak. Bij openschalige elementen brengt u het schuim aan tussen de zijkepers. Sandwichelementen zijn voorzien van een kelkgroef.

  Duurzaam luchtdichtheidsniveau

  Dankzij het gebruik van UNILFLEX bereikt u een duurzaam luchtdichtheidsniveau. Door het luchtdicht afwerken van de onderplaten krijgt u een dubbele luchtdichting. De naden tussen onderplaten van gipskarton worden voorzien van een voegband bij het opvoegen. Ook bij de aansluiting met de muurplaat, nokgording en topgevel is een doorlopende luchtdichting nodig. Hiervoor kunt u een PVC schuimband of luchtidchte folie gebruiken. Een volwaardig alternatief is de naden op te spuiten met UNIFLEX pistoolschuim.

  Impact van uitvoering

  Luchtdichtheid is niet enkel een zorg om infiltratie- en exfiltratieverliezen te beperken. Een onzorgvuldig geplaatste isolatielaag verliest veel van haar isolerende eigenschappen door luchtstromingen zoals luchtrotatie en windspoeling. Om transmissieverliezen te beperken, en te zorgen dat we de geplande U-waarden halen, is de goede plaatsing van isolatie heel erg belangrijk. Dat gaat veel eenvoudiger met onze dakelementen.

  EASY AIRTIGHT

  Het innovatieve Easy Airtight systeem voor het  SW HPUR gamma dakpanelen laat toe om dakelementen aan de binnenkant luchtdicht af te werken. Deze oplossing is gebaseerd op een ingenieus veer-span systeem om op een eenvoudige manier de dakpanelen ook aan de binnenkant van de woning luchtdicht te hechten, zonder luchtdichtheidsfolies aan te brengen en de naden af te kleven. Hierdoor wordt tijd en geld gewonnen bij de plaatsing en is er in tegenstelling tot de traditionele systemen geen risico op constructiefouten.

  De combinatie tussen het nieuwe systeem en het bestaande flexibel UNIFLEX polyurethaan pistoolschuim voor het dichten van de naden langs de buitenzijde verzekert een maximale luchtdichtheid. Dankzij de introductie van dit volledig nieuwe luchtdichtingssysteem behoort het SWHPUR gamma dakelementen met zijn hoge isolatie waarden  tot de meest energie-efficiënte toepassingen voor dakisolatie op de markt.

  Strenge testen van het Easy Airtight systeem uitgevoerd aan de UGent bevestigen dit. De resultaten tonen overtuigend aan dat de naden tussen de dakpanelen volledig luchtdicht afgesloten worden met het nieuwe bouwsysteem. Uit de testen blijkt immers dat het gemeten luchtverlies via de dakpanelen kleiner is dan 0,01 m³/hm. Met dit resultaat bedraagt het aandeel van het dak in het totale luchtverlies van een gemiddelde woning minder dan 0,5% van het totaal toegelaten verlies volgens de strengste norm, namelijk deze voor passiefhuizen (n50 < 0,6/h).  Door de perfecte sluiting van de naad wordt bovendien elk condensatierisico uitgesloten wat het wooncomfort zeer ten goede komt. De nieuwe oplossing verzekert ook een esthetische binnenafwerking

      luchtdichtE-peilVentilatie


 

 

 

 

UNILIN geeft advies

U wenst meer info op maat van uw project?

 

 

 

 

 • Contatti