Bakkerijmuseum in Veurne

June 2017

Pitched Roof

Used products UTHERM ROOFING PIR L

Gebruikte producten: SW Easy Airtight

Bij de vernieuwing van het dak heeft de architect gekozen voor Ecoon dakelementen van UNILIN. Het Bakkerijmuseum in Veurne is het belangrijkste museum en kenniscentrum voor het bakerfgoed.

Het Bakkerijmuseum in Veurne is het belangrijkste museum en kenniscentrum voor het bakerfgoed. Toen een renovatie van de voormalige Zuidgasthoeve – waar het museum sinds 1985 gehuisvest is – zich opdrong, moest ook het volledige dak vernieuwd worden.

Om te beginnen moest de volledige houten spantstructuur, met de kepers, er helemaal af. Dat betekent dat het gebouw lange tijd open zou liggen, terwijl er van alles in het museum stond. Tijdens de werken moest alles wel verhuisd worden, maar om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, heeft de architect gekozen voor de ECOON dakelementen van UNILIN. Het dak was voor elke fase in 2 à 3 dagen gelegd.

Traditionele dakconstructie

Waar het timmeren van een traditionele dakconstructie al gauw enkele weken in beslag neemt, is een dak met dakelementen wind- en waterdicht, optimaal luchtdicht geïsoleerd én afgewerkt in maximaal 5 dagen tijd. Dat betekent enorme tijdswint, zowel voor de plaatser als voor de bouwheer.

ECOON-dakelementen lijken op zich niet goedkoop, maar als je alles in rekening brengt (van een dakconstructie timmeren over luchtdicht isoleren tot het afwerken van de binnenkant) bespaar je tot 15% in vergelijking met een traditionele dakconstructie. Een argument dat kan tellen.

  • Basisplaat met 3 of 4 vuurhouten kepers
  • Beschikbaar in 7 varianten
  • Makkelijk te combineren
  • Voorzien van een laag polyurethaanschuim

“Zes jaar geleden startte ik bij UNILIN. Ik had nog nooit met een heftruck gereden. UNILIN heeft mij de kans gegeven om bij te leren.”

Heftruckbestuurder

Used products

UNILIN likes to help you with your insulation project

Downloads

Have a look at our brochures, technical files and other documents