Sign In

 

 

 

 

 • Ecoon-Dakelementen woonproject Evere

  Realisatie Evere

  ​​Ecoon-dakelementen voor een woonproject in Evere

 

 

 • Realisatie Evere

  ​De architect aan het woord – Architecten van Atelier A3

   Het project La Perche in Evere bestaat uit een appartementsgebouw en 8 eengezinswoningen op een steenworp van de nationale luchthaven. Het project is een mix van verschillende woningtypes: een ervan is een passiefhuis, een ander een lage energiewoning. De architecten van Atelier A3 kozen voor de daken voor de Ecoon-dakelementen. Vooral het modulaire aspect van de panelen sprak hen aan. "De panelen worden op maat gemaakt en laten een snelle manier van werken toe. Op die manier hebben we het dak in twee dagen tijd kunnen dichtleggen en afwerken," vertelt architect Alexandre Samuel.

  De standaardwoningen en de lage energiewoning kregen een dak van UNILIN-dakpanelen geïsoleerd met 17cm rotswol, namelijk de UNILIN SW MW 170. De passiefwoning kreeg Ecoon-dakelementen gevuld met 20,5 cm PUR (SW H PUR 205). "Dankzij de keuze voor de Ecoon-Dakelementen spaarden we heel wat op de bouwtijd."

  Een andere reden om voor Ecoon-dakelementen te kiezen is de akoestisch isolerende eigenschap. "Dit bouwproject ligt vlakbij de vertrek- en landingsbanen van de luchthaven van Zaventem. Het was dus heel belangrijk dat de daken goed akoestisch isoleren," legt architect Georges Fraiture uit. "De Ecoon-dakelementen dragen daar perfect bij.

  Gebruikte producten

  SW MW

  SW HPUR