Sign In

 

 

 • ​Kies de juiste isolatie en bespaar

  Bij het bepalen van het energiepeil van een gebouw houdt de energiedeskundige rekening met transmissieverliezen door de bouwschil, luchtlekken en ventilatie. Deze transmissie is direct afhankelijk van de R-waarde van de buitenschil. Luchtlekken en ventilatie gemakshalve buiten beschouwing gelaten, betekent een twee keer zo grote R-waarde een halvering van het energieverlies en dus ook een twee keer zo laag energieverbruik.

  Ter illustratie: nemen we een hellend dak van een gemiddelde woning met een oppervlak van 60 m², dan kan men door het dak uit te voeren met een R-waarde van 5,0 in plaats van 2,5 m²K/W jaarlijks ongeveer 100 m³ gas besparen. Dankzij de UNILIN dakelementen kunt u isoleren met een lage lambdawaarde.

  Soorten isolatie

  UNILIN, division insulation biedt een uitgebreid gamma aan producten om te isoleren. Enerzijds bieden we isolatieplaten uit PIR, anderzijds produceren we dakelementen met een ruime waaier aan isolatiemogelijkheden. Onze dakelementen hebben een lage lambdawaarde dankzij het gebruik van PUR (polyurethaan). Zelfs bij een hoge R-waarde bewaart u zo een geringe dikte. In vergelijking met andere isolatiematerialen is de isolatie van de UNILIN dakelementen gemiddeld 30% dunner. Naast PUR-isolatie, bieden we ook minerale wol als milieuvriendelijke toepassing in onze dakelementen.  Vanuit onze 30 jarige ervaring in PUR is ons gamma uitgebreid met isolatieplaten uit polyisocyanuraat (PIR)

  PURPUR PIR

  Volumieke massa: ca. 30 kg/m³
  λ-waarde: 0,027 ‑ 0,029 W/mK

  PIR                                                           

  Volumieke massa: ca. 30 kg/m³
  λ-waarde: 0,027 ‑ 0,023 W/mK

  Minerale wol (MW ) - steenwolminerale wol

  Volumieke massa: ca. 35 kg/m³
  λ-waarde: 0,037 W/mK

  Op aanvraag is volgende isolatie ook bespreekbaar voor dakelementen:

   

  Houtvezelhoutvezel

  Volumieke massa: ca. 45 à 55 kg/m³
  λ-waarde: 0,038 W/mK

   

  Cellulosecellulose

  Isolatie gemaakt van cellulosevezels, ingeblazen in de sandwichelementen.                                                       
  λ-waarde :0,039 W/mK.
  Densiteit: 40 à 55 kg/m³.
  Cw Specifieke Warmtecapaciteit: ca. 1600 J/kgK.

   


 

 

 

 

UNILIN geeft advies

U wenst meer info op maat van uw project?

 

 

 

 

 • Contatti